Dobberend Jaws kijken in Kralingse Plas: ‘Gevoel dat er een haai onder je zwemt’

Wat begon als een brainstormsessie over film kijken op het water, is binnen 24 uur uitgegroeid tot een Facebookevenement waar zo’n 8.000 mensen naar toe willen: de film Jaws kijken vanaf de Kralingse Plas.

Rotterdammers Laurens Van Wesep en Jasper Nederlof hebben het pas vrijdag bedacht. Ze wilden graag een filmavond organiseren vanuit het water. “Welke film is dan vetter om te kijken dan Jaws. Je moet het gevoel krijgen dat je een haai onder je ziet zwemmen terwijl je de film kijkt”, vertelt Laurens.

Ze hadden niet verwacht dat het zo hard zou gaan. “Het loopt uit de klauwen ook”, vertelt Laurens. “Ik had een paar vrienden uitgenodigd en dat ging als een lopend vuurtje.”

Maar de mannen zijn bloedserieus. “We zijn nu bezig met het regelen van een vergunning.” Ze hopen de gemeente achter zich te krijgen. “Het helpt als we veel mensen achter ons hebben.”

‘Het moet donker zijn buiten’
Het evenement staat nu nog op 13 augustus, maar die datum staat nog niet vast. “Ik wil dat het ’s avonds schemerig is, dus in juni is het nog te lang licht. En het water moet een beetje warm zijn.”