Jaws-film op Kralingse Plas razend populair

In vijf dagen tijd is het aantal mensen dat graag een Jaws-film wil zien bij de Kralingse Plas meer dan verdubbeld. Meer dan 18.000 mensen hebben de speciale Facebookpagina geliked.

Initiatiefnemers Laurens van Wesep en Jasper Nederlof hadden verwacht dat een paar honderd vrienden wel zouden komen, maar nu moeten ze de zaken toch professioneler aanpakken.

Afgelopen vrijdag bedachten beide vrienden tijdens de lunch hun plannetje voor de vertoning van een spectaculaire film op een bijzondere plek. Vanaf een bootje of in een rubberen band in de Kralingse Plas zouden de mensenhaaien van Jaws wel heel realistisch kunnen worden.

“Als er dan nog aan het bootje geschud wordt tijdens de film, of als je ineens een haaienvin in het water voorbij ziet komen, dan wordt het echt eng”, zegt Laurens van Wesep.

Steeds groter
Maar met de duizenden likes komen ook de zorgen. Want al die bootjes op het water, mensen die alcohol drinken en afval mogelijk gewoon overboord gooien: dat vraagt om een goede organisatie van het evenement.

“Wij hebben zelf wel ervaring met het organiseren van evenementen, maar niet zulke grote”, zegt Laurens. “We praten nu met partijen die dat kunnen helpen organiseren.”

Vergunning
Een woordvoerder van de gemeente zegt dat voor de organisatie een evenementenvergunning nodig is. Ook moet het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard toestemming geven.

Volgens de woordvoerder is het zeker niet bij voorbaat uitgesloten dat er toestemming komt voor een ‘Jaws in de Kralingse Plas’.