Jaws vanuit je rubberband in de Kralingse Plas

Hoe vet zou het zijn om de film Jaws ’s nachts te zien, terwijl je in je rubberboot zit op de Kralingse Plas? Die vraag stelden Laurens van Wesep en Jasper Nederlof zichzelf vrijdag tijdens hun lunch. Ze zetten hun hersenspinsels op Facebook, die ’s avonds al op de steun konden rekenen van ruim tweeduizend mensen.
Hun plannen staan nog maar in de kinderschoenen, maar uit de reacties blijkt dat veel mensen het idee van Van Wesep en Nederlof wel zien zitten. ,,Op Facebook wilden we de interesse polsen”, vertelt Van Wesep. ,,We willen graag een achterban voordat we naar de gemeente gaan voor vergunningen.”
Hoewel op hun facebookpagina de datum 13 augustus wordt genoemd, staat die nog allerminst vast. ,,Deze datum is random gekozen. We zoeken een avond waarop het donker is, dus liever niet rond 20 juni als het de langste dag is”, verklaart Van Wesep. Hij wil graag het griezelige sfeertje creëren rond de Amerikaanse thriller uit 1975. ,,Mensen moeten denken: zwemt er niet echt een haai onder me?”
Vergunning

Van Wesep en Nederlof zetten zaterdag alles eens rustig op een rijtje, zoals het verkrijgen van een vergunning, de bekostiging en de gevaren van bijvoorbeeld blauwalg. ,,De grootste uitdaging wordt het verkrijgen van een vergunning. Als we dat rondkrijgen, is de kans groot dat het evenement doorgaat.”