Kralingse Plas wordt drijf-inbios voor Jaws

Weet je nog dat Laurens van Wesep en Jasper Nederlof vorig jaar het idee hadden Jaws uit te zenden op de Kralingse Plas? Dat gaat nu echt gebeuren. Op 11 en 12 augustus kun je de film over de haai die onschuldige zwemmers aanvalt bekijken vanuit een een bootje of rubberen band. De Kralingse Plas wordt volgens de heren een heuse ‘drijf-inbioscoop’.

Op Facebook hebben al bijna 4,5 duizend mensen aangegeven te willen komen. Nog eens 30 duizend mensen zeggen geïnteresseerd te zijn. Precies om die reden is er niet gekozen voor één voorstelling, maar twee. Allebei van 17.00 tot 23.00 uur.

GEINTJE

Het begon allemaal als een geintje. „We dachten: zou het niet leuk zijn om een drive-infilm op de Kralinsge Plas te vertonen? Daar gebeurt inmiddels niet heel veel leuks en wij zagen het wel zitten”, zei Laurens vorig jaar tegen Metro. De twee maakten een facebookevenement aan om onder hun vrienden te peilen hoeveel animo er was voor hun idee. „Maar we schrokken ons rot toen de teller ’s avonds al op 2000 geïnteresseerden stond. Dat hadden we niet voorzien. We wilden het eigenlijk organiseren voor 15 man, maar het is een beetje uit de hand gelopen, haha.”

KAARTJES

Meer informatie wordt binnenkort bekendgemaakt op de facebookpagina van het evenement. Kaartjes zijn nog niet verkrijgbaar. Wel kun je je via de facebookpagina aanmelden om als eerste bericht te krijgen wanneer de kaartverkoop start.

Lees het hele bericht op metro.nl